Werkgevers info

Nederland kent een diversiteit aan arbeidskrachten. Mannen, vrouwen, ouderen, jongeren, autochtonen, allochtonen én mensen met een arbeidsbeperking. Deze laatste groep blijft relatief onderbelicht, terwijl uw bedrijf juist een plek kan bieden aan deze mensen. Deze mensen, veelal met een wajong-status (wajong = wet werk en ondersteuning jong gehandicapten) hebben een ontwikkelingsstoornis, psychiatrisch ziektebeeld of somatisch ziektebeeld. Werken met deze mensen vraagt om wat extra ondersteuning en inspanning van de werkgever waarbij de focus ligt op werken naar vermogen. Met een begeleider van Rijnmond Coaching wordt deze extra inzet voor u tot het minimum beperkt. Onderaan deze pagina vindt u eerlijke praktijkverhalen van ondernemers die al met onze wajongers werken. Lees de verhalen van bijvoorbeeld Maureen en/of Paul.

 

 

Een medewerker met een arbeidsbeperking ook in uw bedrijf? In bijna alle gevallen kunt u een proefperiode van 2 maanden aan gaan. Zowel de werving en selectie als de proefperiode zijn gratis voor uw bedrijf. Daarna zijn er nog vele regelingen en voorzieningen van toepassing. Maak daarom een afspraak met ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.  U krijgt van ons dan praktische tips en er wordt inzicht gegeven in de mogelijkheden die hierin worden geboden binnen uw bedrijf.

 

Als u eerst meer informatie wenst, lees dan de meest belangrijke regelingen en voorzieningen door via onderstaande knop of start het filmpje onderaan deze pagina voor een visuele uitleg.